Hans Ree, Lotte Schønfelder, Normann Kirkeeide

Over Bergen over tid.
En historisk reise i luften
Hovedside

ISBN 82-92382-03-8
Gjennom tekst og 176 fotografier skildres hvordan Bergen har forandret seg de siste 40 til 60 år. Motivene på utvalgte gamle flyfoto fra Fjellanger Widerøe ved billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket i Bergen er fotografert på nytt i dag fra samme ”standpunkt” i luften. De gamle bildene gir med sin store detaljrikdom et unikt overblikk over byen og nabokommunene like før krigen og på 1950–60-tallet.  De fleste bildene har aldri vært publisert før. De samme motivene tatt før og nå er satt mot hverandre i boken og gjør det spennende å studere forskjellene. Se eksempler på sider her.
De nylig pensjonerte BT-journalistene Lotte Schønfelder og Normann Kirkeeide øser av sine Bergens-kunnskaper og gjør boken til en interessant oppdagelsesreise i tid. Hans Ree har tatt dagens flyfoto. Se omtale av forfatterne.

Boken inneholder også et kapittel som forteller om historien bak de gamle flyfotoene, om luftens fotopionérer, grunnleggerne av Widerøes Flyveselskap og hvordan selskapet har fotografert og kartlagt Norge.

Se omtale av boken i BT.
Tittel: Over Bergen over tid. En historisk reise i luften.
Forfattere: Hans Ree, Lotte Schønfelder, Normann Kirkeeide
Format: 265 x 240 mm, innbundet
Sider: 192
Utgivelsesår: 2004
ISBN: 82-92382-03-8
Utsolgt fra forlaget.
Sist oppdatert 06-05-12